Por fin se acerca la fiesta más esperada ...........HALLOWEEN.................lo vamos a pasar súper súper bien.
Pronto recibís un circular con toda la información y por supuesto, esperemos poder contar con vosotros.
Una cosa sí........NOS GUSTARÍA QUE TODOS LOS NIÑOS VENDRÁN DISFRAZADOS AL COLEGIO para dar el toque especial en este día. Y si vosotros os animáis también, pues mucho mejor........así los niños vean que mantengamos nuestro espíritu infantil y podremos pasarla en grande todos juntos.
Halloween es una fiesta proveniente de la cultura céltica que se celebra principalmente en Estados Unidos en la noche del día 31 de octubre.
Los niños se disfrazan para la ocasión y pasean por las calles pidiendo dulces de puerta en puerta. Después de llamar a la puerta los niños pronuncian la frase "Truco o trato" o "Dulce o truco" (proveniente de la expresión inglesa "trick or treat").
Si los adultos les dan caramelos, dinero o cualquier otro tipo de recompensa, se interpreta que han aceptado el trato. Si por el contrario se niegan, los chicos les gastarán una pequeña broma, siendo la más común arrojar huevos o espuma de afeitar contra la puerta .
La palabra Halloween es una derivación de la expresión inglesa All Hallow's Eve (Víspera del Día de los Santos). Se celebraba en los países anglosajones, principalmente en Canadá, Estados Unidos, Irlanda y el Reino Unido. Pero actualmente se celebra en casi todos los países occidentales con mayor o menor presencia.
1 comentari:
Hola a Tots/-es!! Sóc la Isabel (la mare de la Judit, de la classe dels Taurons). Aprofitant que s'acosta Halloween, volem compartir amb tots vosaltres una tradició catalana molt popular que s'anomena "La Castanyada". Se celebra el dia 31 d'Octubre i, la veritat és que és una festa molt divertida. Així que, el proper divendres portarem panellets casolans (esperem que surtin bons!!).
LA CASTANYADA
Aquesta celebració té els seus orígens a principis del segle VII quan el Papa Bonifaci IV en comptes de fer enderrocar el panteó de Roma, temple pagà en honor a Júpiter, el va purificar i el va consagrar en honor a la Verge i a tots els Sants Màrtirs.
Posteriorment, el Papa Gregori IV va designar el primer dia de novembre per la seva celebració.
La festa des de sempre s'ha dividit en dues parts: la dedicada als vius i la dedicada als morts. Al vespre, la tradició de resar les tres parts del rosari pels difunts (part dedicada als morts), anava acompanyada d'un modest refrigeri, anomenat 'la castanyada' (part dedicada als vius).
Tot el que acompanya la tardor (cauen les fulles, comença el fred, maduren les castanyes, els dies es fan més curts, els ramats baixen de l'alta muntanya per quedar-se als estables,...) feia que la gent es tanqués més hores a casa al voltant del foc explicant rondalles i llegendes on, sovint, apareixia la mort. De fet, Tots Sants és una festa on es veneren els avantpassats o difunts de la família. Tradicionalment el dia de Tots Sants coincideix amb la sembra dels camps, abans es veia un cert paral.lelisme entre la resurrecció dels morts i el creixement de les llavors enterrades convertint-se en espigues plenes de gra.
Es mengen castanyes perquè és el fruit del temps i els panellets (pastisset típic) perquè representen els antics pans que s'oferien als morts pel seu viatge cap el més enllà. Aquests pans estaven fets de productes de la temporada i que no es descomposaven (ametlles i sucre), com ara els panellets.
"Endevinalles"
1. Calentoneta t'agrado i per fer-me passar el fred, a les brases em condemnes per satisfer el teu gustet.
(Solució: la castanya)
2. Verd al camp, negre a la plaça i vermell dintre casa.
(Solució: el carbó)
3. Sempre que et toco no em veus, volo sense tenir ales, xisclo sense tenir boca i faig mal moltes vegades.
(Solució: el vent)
Publica un comentari a l'entrada