En aquest video podeu veure la festa de HALLOWEEN que varem realitzar en l'escola.
Va ser la primera part de la gran festa de HALLOWEEN que cada any feim conjuntament, la APIMA i EL CENTRE. Si voleu veure totes les fotos punxar sobre la foto.
L'any passat va ser la nostra primera RUETA de HALLOWEEN, vam començar per Badia Gran i vam decidir que cada any aniríem canviant d'urbanització. Doncs bé, aquest any li ha tocat el torn a BADIA BLAVA. Us deixem per a vostros tant el video com les fotos que vam fer aquesta nit.
El dijous passat, na Carmen (mamà de'n Gaël), n'Ana (mamà de na Nerea) i na Laura (mamà de n'Alex W) varen venir a la classe del Tren de Murnau per preparar unes manualitats relacionades amb Halloween.
Vàrem decorar una carabassa i preparar una corona amb una rata - pinyada.
Halloween ja ha arribat i ho celebram a l'escola!!
Avui, el día 30 d'octubre, estam de festa:
1. Al matí, a l'escola:
(Els infants que ho desitgin poden venir vestíts de Hallowéen: fantasmes, monstres, carabasses, drácules, bruixots...)
• 09:00h. Activitat de "trick or treat/truco o trato"
• 10:30h. Comenca la RUETA cap a la paróquia de la urbanització.
• 11:00/11:30h. Berenar al local de la paróquia per tots els nins/es, oferida per l'APIMA.
• 12:00h. Grandissima actuació del MAGIC CLOQUELL, d'una hora de duración amb nombrosos trucs de magia. Oferida per l'escola i l'APIMA
2. A la tarda farem el tradicional "truco o trato".
Ens reunirem a la plaça de Badia Blava (davant el poliesportiu) a les 17:30h. tots vestits de Halloween.
Anirem a tres o quatre cases de nins/es de l'escola que visquin a la zona, (per
aixó demanam la col.laboració de les famílies que viviu a aquesta urbanització —
només haureu d'obrir la porta i donar llepolies ais infants-)
Us recordam que per la festa de la tarda, cada nin/a haurá d'anar acompanyat
d'un adult.
L'origen de les famoses carabasses tallades esdevé d'una llegenda d'origen celta (a cavall entre Irlanda i Escòcia) sobre Jack "El garrepa" (Stingy Jack en l'original anglès), un granger que enganyava i mentia a veïns i amics. Aquesta conducta li va aconseguir tota classe de enemistats però també una reputació de persona tan malvada que rivalizaría amb el mateix Satanàs.
El Diablo, a qui va arribar el rumor tan negra ànima, va anar a comprovar si efectivament era un rival de semblant calibre. Disfressat com un home normal va anar al poble d'aquest i es va posar a beure amb ell durant llargues hores, revelant la seva identitat després de veure que en efecte era un autèntic malvat. Quan Llucifer li va dir que venia a emportar-se'l per pagar pels seus pecats, Jack li va demanar una ronda més junts com a última voluntat. El Diablo es va concedir però al anar a pagar cap dels dos tenia diners, així que Jack va desafiar Llucifer a convertir-se en una moneda per pagar la ronda i demostrar els seus poders. Satanàs ho va fer, però en lloc de pagar amb la moneda Jack la va ficar a la butxaca, on portava un crucifix de plata. Incapaç de sortir d'allí el Diable va ordenar al granger que el deixés lliure, però Jack no ho faria a no ser que prometés tornar a l'infern per a no molestar durant un any.
Transcorregut aquest temps, el Diable va aparèixer de nou a casa de Jack per emportar-se'l a l'inframón però de nou Jack va demanar un últim desig, en aquest cas que el Diable agafés una illa situada dalt d'un arbre per així tenir el seu últim menjar abans de seu turment. Llucifer va accedir, però quan estava en l'arbre Jack va tallar una creu en el seu tronc perquè no pogués escapar. En aquesta ocasió Jack li va demanar no ser molestat en deu anys, a més d'una altra condició: que mai pugui reclamar la seva ànima per a l'inframón. Satanàs va accedir i Jack es va veure lliure de la seva amenaça.
El seu destí no va ser millor: després de morir (molt abans d'aquests deu anys pactats), Jack es preparava per anar al cel però va ser detingut a les portes de Sant Pere, impidiéndosele el pas ja que no podien acceptar per la seva mala vida passada, sent enviat a l'Infern. Per a la seva desgràcia allà tampoc podien acceptar-lo a causa del tracte que havia realitzat amb el Diable, i aquest li va expulsar del seu regne i el va condemnar a passejar pels camins amb un nap buit amb un carbó cremant dins com a única llum que guiés seu etern vagar entre els regnes del bé i del mal. Amb el pas del temps Jack l'garrepa va ser conegut com Jack el de la Llanterna o "Jack of the Lantern", nom que es abreviar el definitiu "Jack O'Lantern". Aquesta és la raó d'usar naps (i més tard carabasses, en ser més grans i fàcils de tallar) que es reveli el camí als difunts per Halloween, i també el motiu de decorar les cases amb aquestes figures horroroses (per evitar que Jack cridés a la porta de les cases i proposar Truc o tracte).
A la classe de Dona en Flor s'han estat preparant per celebrar Halloween i han tengut la col·laboració d'algunes mares. N'Ana (mamà de'n Raul) i na Carmen (mamà de'n Noah) els han ajudat a preparar una corona amb una rata - pinyada i una carabassa.
Originalment el Truc o Tracte (en anglès "Trick-or-treat") Era una llegenda popular d'origen cèltic segons la qual no només els esperits dels difunts eren lliures de vagar per la Terra la nit de Halloween, sinó tota classe d'ens procedents de tots els regnes espirituals.
Entre ells hi havia un terriblement malèvol que deambulava per pobles i llogarets, anant de casa en casa demanant precisament "truc o tracte".
La llegenda assegura que el millor era fer tracte, sense importar el cost que aquest tingués, ja que de no pactar amb aquest esperit (que rebria el nom de Jack O'Lantern, amb el qual es coneixen les tradicionals carabasses de Halloween) ell faria servir els seus poders per fer "truc", que consistiria en maleir la casa i als seus habitants, donant-los tota mena d'infortunis i malediccions com emmalaltir a la família, matar el guanyat amb pestes o fins cremar la mateixa habitatge. Com protecció sorgir la idea de crear a les carbasses formes horribles, per així evitar trobar-se amb aquest espectre (i amb el temps, a causa de l'associació mental entre l'esperit i les carbasses, el nom d'aquest seria donat a elles, que és com són conegudes avui dia en arribar aquesta festa).
Realment, encara que s'ha generalitzat la traducció "truc" en català per l'anglès "trick" i "tracte" literalment per "treat", en el cas del "Trick-or-treating" no es tracta d'un truc pròpiament dit sinó més aviat d'un ensurt o una broma per la qual cosa una traducció més exacta seria per exemple "dolça o ensurt".
En l'actualitat, els nens es disfressen per a l'ocasió i passegen per les carrers demanant dolços de porta en porta. Després de trucar a la porta els nens pronuncien la frase "truc o tracte", "dolç o truc" o "dolç o entremaliadura" (provinent de l'expressió anglesa trick or treat). Si els adults els donen caramels, diners o qualsevol altre tipus de recompensa, s'interpreta que han acceptat el tracte. Si per contra es neguen, els nois els gastaran una petita broma, sent la més comuna llançar ous o escuma d'afaitar contra la porta.
A 1840 aquesta festivitat arriba a Estats Units, On queda fortament arrelada. Els immigrants irlandesos van transmetre versions de la tradició durant la Gran fam irlandesa. Van ser ells els que van difondre el costum de tallar les "Jack-O'-lantern" (carbassa buida amb una espelma dins) , Inspirada en la llegenda de "Jack l'garrepa".
No obstant això, la festa no va començar a celebrar-se massivament fins 1921. Aquest any es va celebrar la primera desfilada de Halloween a Minnesota i després van seguir altres estats. La festa va adquirir una progressiva popularitat en les següents dècades.
La internacionalització del Halloween es va produir a finals dels anys 70 i principis dels 80 gràcies al cinema i a les sèries de televisió. El 1978, s'estrenava als EUA i al món sencer La Nit de Halloween, De John Carpenter, Una pel lícula ambientada a la vigília de Tots Sants que va suposar una referència per al cinema de terror de sèrie B, amb innombrables seqüeles i imitacions.
Avui en dia Halloween és una de les dates més importants del calendari festiu al continent americà (Estats Units i Canadà). Els països llatinoamericans, tot i que coneixen la festivitat de Halloween, tenen les seves pròpies festivitats i tradicions aquell mateix dia encara que coincideixen pel que fa al seu significat: la unió o extrema proximitat del món dels vius i el regne dels morts.
A Europa són moltes les ciutats en què els joves han decidit importar la manera amb què els Estats Units concep Halloween-celebrant amb festes i disfresses. Encara que en alguns llocs, com Anglaterra, la festa original ha arrelat de nou.
El fet que aquesta festa hagi arribat fins als nostres dies és, en certa mesura, gràcies a l'enorme desplegament comercial i la publicitat engendrada al cinema nord-americà. La imatge de nens nord-americans corrent per els foscos carrers disfressats de follets, fantasmes i dimonis, Demanant dolços i llaminadures als habitants d'un fosc i tranquil barri, ha quedat gravada en la ment de moltes persones
El divendres dia 23 d'octubre, va ser l'estrena en la liga dels nens del nostre col·legi . Amb el nom de CD Urbanitzacions, i jugant en la lliga oficial de futbol Sala de la Federació Balear de Futbol, en la categóría de Prebenjamín i en el grup A .
Isidro i Angel, estan realitzant un meravellós treball, els nens jugaven per primera vegada un partit de futbol, i en la segona part vam jugar bastant bé en equip.
Hem de destacar, que ens enfrontàvem a l'equip més fort de la lliga el MONTESIÓN, on la majoria de nens són de 7 anys, mentre que els nostres nños són de 6 .
Veient tot això el menys important és el resultat.
MONTESIÓN 21 – CD URBANITZACIONS 0
Halloween té el seu origen en una festivitat cèltica coneguda com Samhain, Que deriva de irlandès antic i significa fi de l'estiu. Els antics britans tenien una festivitat similar coneguda com Calan Gaeaf. Al Samhain se celebrava el final de la temporada de collites en la cultura celta i era considerada com el "Any Nou Celta", que començava amb l'estació fosca.
Els antics celtes creien que la línia que uneix aquest món amb el Un altre Món s'estrenyia amb l'arribada del Samhain, perminitint als esperits (tant benèvols com dolents) passar a través. Els ancestres familiars eren convidats i homenatjats mentre que els esperits nocius eren allunyats. Es creu que l'ús de vestits i màscares es deu a la necessitat d'espantar els esperits malignes. El seu propòsit era adoptar l'aparença d'un esperit maligne per evitar ser malmès. A Escòcia els esperits van ser suplantats per homes joves vestits de blanc amb màscares o la cara pintada de negre.
El Samhain també era un moment per fer balanç dels subministraments d'aliments i el guanyat per preparar-se per l'hivern. Les fogueres també van desenvolupar un paper important en les festivitats. Tots els altres focs s'apagava i en cada llar s'encenia una foguera a la xemeneia. Els ossos dels animals sacrificats es llançaven a la foguera.
Una altra pràctica comuna era la endevinació, Que sovint implicava el consum d'aliments i begudes.
La tradició romana
Quan va tenir lloc l'ocupació romana dels dominis celtes la festivitat va ser assimilada per aquests. Encara que ja celebraven els últims dies de octubre i primers de novembre una festivitat coneguda com la "festa de la collita", En honor a Pomona (deessa dels arbres fruiters), Es van barrejar les dues tradicions. Les pomes eren molt populars i aviat van formar part de les celebracions.
Cristianització de la festivitat
En una època en la qual predominaven les festivitats "paganes", els Papes Gregori III (731-741) i Gregori IV (827-844) van intentar suplantada per una festivitat cristiana (Dia de Tots Sants) Que va ser translladar del 13 de maig a l'1 de novembre
ARTICLE D'OPINIÓ DE LLORENÇ RIERA EN DIARIO DE MALLORCA
La expansión de la especulación, la segunda residencia exhibicionista y la explotación turística presa de una rentabilidad fácil cada día menos segura, no ha podido entretenerse en exquisiteces como las infraestructuras docentes.
La escuela siempre es la última tienda que se instala, con retraso, en el campamento. La escena nos retrata. Y nos degrada, porque la cohesión social y la integración cultural empieza en el aula antes que en el negocio.
En Llucmajor, igual que en Manacor y otros tantos sitios, han empezado la casa por la ventana y claro, con tal inversión, los cimientos nunca quedan en su sitio.
Avui s'ha celebrat en el solar del nou col·legi de Puig d'en Ros, la PRIMERA PEDRA.L'acte ha estat molt institucional, ja que ha assistit el Conseller d'Educació, el Batle de Llucmajor, i altres autoritats, a les quals des del Col·legi, la APIMA, i sobretot els alumnes de 2on de Primària han assistit.
L'anècdota, que realment ha estat molt graciosa l'ha protagonitzat Ernest, el Conseller, una vegada acabat el discurs s'ha acostat als alumnes i els ha preguntat:
- Nens esteu contents que l'any que ve tingueu cole nou.
N'Ernest li respon.
- Senyor més que content estic molt orgullós.
ERNEST GENI I FIGURA.
Us deixem un video però si voleu descarregar les fotos ( com sempre) estan penjades en PICASSA. Punxar sobre la imatge i us durà a l'àlbum de fotos.
UN PAS MÉS PER A TENIR EL NOSTRE COL·LEGI TAN DESITJAT
Ahir i avui com a activitats prèvies a Halloween i per aprendre a perdre la por a la foscor, a les classes dels Moixets i de les Estrelles de’n Matisse hem jugat a racons a les fosques.
Així, primer hem fet uns murals de la por (on hem dibuixat monstres, carabasses, bruixes, fantasmes,..) i després hem jugat a racons on havíem de llegir a la biblioteca, fer puzzles, jugar a les construccions o cuinar a la caseta només amb l’ajuda de les llanternes que hem duit de ca nostra.
Aquí teniu unes fotos perquè vegeu com ens hem divertit !!
Com ja vam fer l'anys passat, hem preparat una festa.
Al matí, farem una festa que en els dies posteriors us informarem.
Però, a la tarda farem el cercaviles que ja vam fer l'any passat en Badia Gran. Aquest any el cercaviles canvia d'urbanització i ho farem en Badia Blava.
Demanem a tots els pares que visquin en Badia Blava que ens ho facin saber si volen que passem per la seva casa per a cantar el famós truc o tracte.
Avui hem celebrat el dia de les verges en el col·legi.
Ja contem amb bunyolers OFICIALS, un any més Ramón (l'avi de Carla Trillo de la calsse de les Estrelles de Matisse), i Magdalena (la Mamà de Rosa de la classe dels Moixets de Matisse).
Els bunyols els hem fet amb la recepta que es va publicar en l'última entrada del blog, però la llet ha estat de soja. VOLEM AGRAIR ENORMEMENT la col·laboració dels mestres BUNYOLERS.
En aquesta festa els pretendents festejaven amb les seves estimades contractant grups musicals perquè les rondessin.
Elles al seu torn obsequiaven els músics amb bunyols i vi dolç.
Aquesta antiga tradició coincideix amb la vigília de Santa Úrsula i les 11.000 verges.
Santa Úrsula era filla d'un príncep britànic la qual va ser promesa en matrimoni. Després d'anar a Roma en peregrinació, es va dirigir a Colònia amb el seu seguici de donzelles (la llegenda magnifica el seu nombre potser per remarcar la crueltat del fet) però allà van trobar que els huns s'havia apoderat de la ciutat.
Van ser martiritzades en no accedir als desigs carnals dels ocupants.
Actualment la festa ha evolucionat convertint-se en una ocasió més perquè els joves es diverteixin recorrent els carrers de pobles i ciutats la nit del 20 d'octubre.
Es consumeixen bàsicament dos tipus de bunyols, uns al forn farcits de nata, crema o trufa i altres de fregits elaborats amb patata
Igual que la classe de 3a, la classe de 3b ha agafat el nom d'una de les obres de KANDINSKY i des d'aquesta setmana la clas de 3b es cridarà. EL TREN DE MURNAU DE KANDINSKY
Donam la benvinguda als alumnes de 2n, en especial a n'Alvaro, en Raúl, en Víctor, en Nacho, n'Alejandro, en Cristian i a la seva tutora, na Magdalena.
N'Olivia ha arribat a l'escola des de Nova York. És la nostra auxiliar lingüístic, ens ajudarà amb el programa de Seccions Europees. D'aquí un parell de dies vos continuarem contant coses d'ella...
Aquesta vegada donam la benvinguda als nins i nines de 1r, a na Tona (la seva tutora), a na Maria del Mar (la mestra de religió) i en especial a en Pau i n'Andrea que s'han incorporat aquest curs al centre.
Teatre de la Fantasia Mentre van muntant el seu Teatre de la Fantasia van mostrant al públic assistent la seva mercaderia: ·el tub de les emocions: tristor, alegria, por, nostàlgia... ·el sac de paraules màgiques: pim, pam, pum, pot de fum! ·el joc dels secrets, la capsa dels vestits, el caramull de joguines, el bolic de les titelles, el sobre dels finals, el pot de pols màgiques, els números cabalístics, les sabates per a caminar amb les mans... I un munt d’objectes increïbles. Diumenge 11 a les 11.00 h Teatre Durada 55 minuts Per a tots els públics a partir de 5 anys
12.00 Poli 1 En Joan sense por- Egos petit > Catalunya
En Joan sense por PREMI DEL PÚBLIC (Caixa Catalunya) FIRA D’IGUALADA En Joan no sap què és la por. Els monstres que habiten casa seva estan desesperats; s’hi esforcen de valent cada nit però no aconsegueixen espantar-lo. Finalment, decideixen contractar una bruixa a domicili perquè els ajudi i aquí és on s’embolica la troca, doncs la bruixa el condemna a patir singlot per sempre més. Com és ben sabut, no hi ha millor remei pel singlot que un bon ensurt però com que en Joan no té por de res... Per sort la Marta, la seva millor amiga, l’ajudarà en aquesta aventura. Aconseguirà en Joan esbrinar què es la por i lliurar-se del singlot? Diumenge 11 a les 12.00 h Poliesportiu 1 Durada 55 minuts Per a tots els públics
12.00 Carpa Circ Bover Pallasses fines - Endorfines > Mallorca
El primer quartet de pallasses de Mallorca, compost únicament per al·lotes, amb els seus jocs tendres i bojos faran les delícies del públic més exigent.
Esperem que la tendresa, la força, la feminitat, la sensibilitat, l’alegria, l’humor, l’amor i la saviesa que només un grup de pallasses pots insuflar a una societat com la nostra, que tant ho necessita, pugui tenir una continuïtat en el temps
13.00 Mamma Rosa Un llarg camí – Cómica > Eivissa
UN LLARG CAMI
En Marc és un al·lot que té 6 anys (bé, ja quasi set) i ara té una germana petita que li vol prendre tot: els jugarois, la roba,... i fins i tot la mare! Un dia en Marc enfadat, desitja tornar-se petit perquè els seus pares li facin més cas a ell i no a la seva germana i de cop acaba convertit en un nen tan petit com una formiga. Haurà de viatjar pel seu jardí en busca d’ajuda per tornar a ser gran, un llarg camí que li ensenyarà moltes coses. Diumenge 11 a les 13.00 h i a les 18.30 h. Mamma Rosa Durada 40 minuts Per a tots els públics a partir de 3 anys
ZUM ZUM. Teatre Catalunya Titiritriki Un vell carro de comediants arriba al poble tot rememorant l’ús del teatre del segle XVI i amb ell, un grup de còmics ambulants que van recorrent el món explicant contes,llegendes i històries recollides arreu. Aquesta colla de comediants atrotinats, al ritme del seus vells instruments,utilitzaran tota la seva quincalla teatral per transportar-nos a històries contades fa molts i molts anys. Passin i vegin senyores i senyors, nens i nenes. Passin i vegin! Diumenge 11 a les 13.15 h Plaça Major Durada 60 minuts Per a tots els públics
Tots tenim la possibilitat d'evolucionar. És més, sembla que la natura ens hi obliga. Ho ha fet la nostra espècie, i com a individus ho fem nosaltres cada dia. Realment tenim una necessitat imperiosa de sorprendre'ns, de descobrir novetats, d'experimentar sensacions noves, d'il.lusionar-nos amb possibles mons millors: d'evolucionar, en definitiva. Caminem, i això, es si mateix, és un fi. Mono Sapiens és un simi que s'ha vist en la necessitat d'evolucionar. I ho ha fet, i tant que ho ha fet. Tancat en una gàbia, la vida perd el sentit. Només hi ha una sortida: la imitació dels éssers lliures que viuen a l'altre costat dels barrots. Mono Sapiens adquireix la paraula i el raonament, i s'incorpora a la nostra societat, a les nostres contradiccions. I un bon dia decideix exposar públicament els seus neguits.
17.30 Carpa Circ Bover La flauta màgica – Xarxacat > Catalunya
La Flauta Màgica- Die Zauberflöte Pamina, la filla de la Reina de la Nit, és presonera de Sarastro. El príncep Tamino i Papageno han d’alliberar-la amb l’ajut d’una flauta màgica i d’un carilló. Papageno troba a Pamina en mans de Monóstatos al castell de Sarastro, i aconsegueixen fugir plegats. Quan el príncep Tamino descobreix que la seva enamorada Pamina encara és viva, tot content, fa sonar la flauta màgica… i amb el seu so embruixa tots els animals del bosc... Diumenge 11 a les 17.30 h Carpa del Circ Bover Durada 55 minuts Per a tots els públics a partir de 6 anys
18.30 Plaça Cucorba – Cucorba > Mallorca
Cucorba Cançons i danses Quan començaren a cantar cançons populars infantils a les festes dels pobles i a les escoles, ningú més ho feia a Mallorca. Avui, Cucorba arriba amb lletres d’en Francesc i músiques de Miquel Brunet que s’han buidat la closca per crear temes nous de trinca pensats per als infants més menuts. Au idò, a cantar i a ballar! Diumenge 11 a les 18.30 h Plaça Major Durada 60 minuts Per a tots els públics
18.30 Mamma Rosa Un llarg camí – Cómica > Eivissa
19.30 Teatre A l’arca a les vuit – Xarxacat > Catalunya
Llueix el sol, pertot arreu resplendeix un blanc intens i de tant en tant bufa el vent. Enmig del gel perpetu, tres pingüins s’avorreixen: Què es pot fer, aquí? De manera que comencen a barallar-se i a discutir: Els pingüins, fan olor o pudor de peix? Ens podem carregar les papallones? Existeix Déu? De sobte, enmig de la discussió, comença a ploure molt:és el Diluvi Universal. Per sort, un colom missatger arriba volant.Porta bitllets per l’arca de Noè. Però hi ha un inconvenient: només hi pot pujar una parella de cada animal i ells són tres pingüins! Diumenge 11 a les 19.30 h Teatre Durada 60 minuts Per a tots els públics a partir de 6 anys
19.30 Poli 1 Palabras de caramelo - Títeres de María Parrato > Castella i Lleó
Palabras de caramelo PREMI FETEN MILLOR ESPECTACLE 2009 Una cercadora d’històries del desert troba, i ens conta, la història d’en Kori, un nin sord, i en Caramel, un jove camell. A través aquesta amistat en Kori descobreix la poesia. En la forma de contar aquesta història s’evoca una forma de vida exemplar com és la dels Saharauis; nòmades del desert. Els espais, les formes, els personatges, s’armen i desarmen amb els objectes de la supervivència diària, amb llaunes laminades per les rodes del desert i bastonets cisellats per l’aire.
Diumenge 11 a les 19.30 i 21.30 h Poliesportiu 1 Durada 60 minuts Per a tots els públics a partir de 6 anys
20.30 Carrer It Cercaviles - Gent d'armes > Mallorca
Cercaviles El darrer sarraí Després de la conquesta de Mallorca, uns cavallers acompanyats de les seves famílies han vingut a instal·lar-se a la ciutat. Han comprat un esclau, el darrer sarraí de l’illa. Però aquest només pensa en fugir... El pregoner Un pregoner, acompanyats de cavallers, va per la ciutat anunciant una festa, un ball... Tot es complica quan uns lladres i unes meuques entren en acció... La farsa de la boda Uns joglars van pels carrers de la ciutat explicant la farsa de la princesa que es volia casar. Era tan lletja, que els cavallers lluitaven per no casar-se amb ella. Diumenge 11 a les 20.30 h Itinerant Durada 40 minuts Per a tots els públics
20.30 Poli 2 La llei dels Grimm - Buits i nous > Mallorca
La llei dels Grimm El públic entra i aviat se n’adona que es troba a una sala de judici. Un home és acusat del brutal assassinat de dues dones. Fiscal i defensa intentaran demostrar la seva culpabilitat o innocència i el públic, el jurat popular, haurà de decidir. A mesura que l’obra avança veurem que no es tracta d’un judici normal i descobrirem que víctimes i testimonis tenen relació amb el món dels contes clàssics. Diumenge 11 a les 20.30 h Poliesportiu 2 Durada 60 minuts Per a tots els públics a partir de 12 anys
21.30 Poli 1 Palabras de caramelo - Títeres de María Parrato > Castella i Lleó
22.30 Carpa de la Vila Sopar fred A continuació hi haurà, a la Carpa del Circ Bover, l’actuació del grup Triolé (Mallorca) amb l’estrena de la versió en català de “Desconcert”
Desconcert El nostre amfitrió, Luigi, és el director del Teatre on està previst un concert de la prestigiosa Gran Orquestra de Bratislava. Els seus ajudants en el teatre, Paula i Danilo, faran el possible per col·laborar, però tenen una forma molt peculiar d’ajudar. Res és el que sembla. L’obra combina moments musicals poc convencionals, amb situacions que podem reconèixer en el nostre dia a dia. Ens mostra de forma divertida la relació entre personatges potents, prepotents,impotents... Diumenge 11 a les 23.15 h Carpa del Circ Bover Durada 60 minuts Per a tots els públics a partir de 6 anys
Fanfàrria Formació musical entre la xaranga i la Big band, entre la banda de música i l’orquestra de música de ball. És a dir, som quatre en un, interpretam peces habituals en tots aquests conjunts musicals i, marcant la diferència amb ells, ens hem aplicat el qualificatiu de fanfàrria... destinat a fer actuacions en qualsevol tipus de manifestació festiva: revetlles, noces, desfilades, cercaviles, processons, festes populars, balls, etc. I, per què no, també funerals. Però aquest no és el cas! Anam de festa. Diumenge 11 a les 00.15 S’Estanc Vell Durada 70 minuts Per a tots els públics
11.00 Teatre Per art de màààààgia - Màgic Cloquell > Mallorca
Per art de màààgia El Màgic Cloquell presenta: Per art de Màààgia. Un espectacle al·lucinant i divertit, per a tota la família que combina humor i màgia, on es podrà veure desaparèixer la Seu de Mallorca, o volar una persona, o el mític joc del conill que surt del capell. Dissabte 10 a les 11.00 h Teatre Durada 70 minuts Per a tots els públics
A Joan li encanta dibuixar. Ho dibuixa tot. L'arribada de Lluna li causa una gran curiositat. ras! ens mostra la trobada entre Joan i Lluna. Lluna li descobreix a Joan el color. Un univers de línies, colors i formes s'obre davant ells. Amb la seva imaginació i els seus traços, creen nous espais i obren les portes a un món fantàstic. Junts dibuixen una petita aventura de la qual neix una gran amistat. ras! és un espectacle de caràcter interdisciplinar que conjuga teatre, dansa i arts plàstiques on les noves tecnologies es posen al servei d'un joc escènic estimulant i màgic per als més petits. Un llenç gegant en blanc sobre l'escenari serà la base on es desenvolupa l'espectacle. Els espectadors, situats al voltant d'aquest espai ocupen un lloc privilegiat en l'espai escènic. La proximitat dels actors els oferix un contacte directe amb aquesta aventura sensorial. Dissabte 10 a les 12.00 h i a les 19.30 h. Poliesportiu Durada 40 minuts Per a tots els públics a partir de 3 anys
L’espectacle medieval per excel·lència. Hi trobem tots els ingredients: la princesa per qui els cavallers lluitaran, el bufó, els cavallers (el bo, el dolent, l’indecís...) i, és clar, els combats, heroics i amb una dosi d’humor. Dissabte 10 a les 12.00 h Plaça Major Durada 40 minuts Per a tots els públics
Roda,roda… Rodoreda!, és un viatge per la vida i obra de l’escriptora Mercè Rodoreda marcada principalment per la guerra i l’exili. La Mercè va cultivar tots el gèneres literaris: conte, poesía, novel.la, teatre… A roda, roda… Rodoreda! Podrem veure, representats amb titelles, alguns fragments de les seves obres més emblemàtiques com el conte de l’hivern i les formigues, La Plaça del Diamant o els poemes joc Cuca de Llum o Papallona. L’espectacle comença quan la Mercè sent la necessitat d’escriure, però degut a l’esclat de la Guerra Civil española es veu obligada a exiliar-se a França. Allà es trobarà amb una sèrie d’esdeveniments inesperats que enriquiran la seva obra i la convertirán en la gran escriptora que coneixem.
Dissabte 10 a les 13.00 h i a les 18.30 h. Carpa Circ Bover Durada 55 minuts Per a tots els públics a partir de 7 anys
13.00 Poli 2 Cuac! – Txo titelles > Catalunya
Tècnica: Titelles de taula Durada de l'espectacle: 45 minuts Públic: De 2 a 5 anys
ARGUMENT:
En CUAC és un ànec que viu tot sol, tranquil i feliç, i res molesta la seva rutina diària. Avui, a l'hora d'esmorzar, se n'adona que no li queda res per a menjar: ni pa sec, ni blat de moro, ni algues!!O sigui que ha de marxar a buscar la teca.Pel camí troba una caixa d'encaixos. Hi juga una estona i, buscant una de les peces, descobreix un ou. Segur que entrarà en el forat de la rodona! Però l'ou no encaixa… comença a bellugar-se, s'esquerda i en surten unes potes…A partir d'aquí en Cuac ha de seguir buscant menjar amb un aneguet empipador que no para de seguir-lo.
14.00 Carpa de la Vila Dinar-xerrada de la fira. Després del dinar hi haurà un col·loqui amb l’escriptor Miquel Rayó: “Escriure teatre per a infants: un repte”.
16.30 Casal d’Entitats Sortida amb les autoritats i els xeremiers cap a la Carpa de la Vila
17.00 Carpa de la Vila Acte oficial d'inauguració de la fira i entrega dels premis Guillem d'Efak i Bòtil. Actuació del grup Aires Vilafranquins
Dragoncio és una versió molt especial de la història de la Princesa i el Drac. La versió gaudeix, almenys, de quatre bons ingredients: la gràcia i la frescor de les titelles de cachiporra; la força de la música tradicional excel·lentment interpretada en viu amb singulars instruments (gaita, chiflo i dolçaina) un luxe cada vegada més rar d'escoltar i veure; una interpretació lúdica, festiva i absurda realitzada per tres experimentats titellaires (dos actors i un músic) i un bell disseny de ninots i escenografia, creats per Ricard Monrós, inspirats en el còmic i en l'arquitectura curvilínia de Gaudí. La moralitat del conte pretén ser la imaginació i el joc; dos poderoses eines per a transformar i subvertir allò que ens disgusta.
17.30 Carrer It Intocadeta – Botifanfarrons > Mallorca
Formació musical entre la xaranga i la Big band, entre la banda de música i l’orquestra de música de ball. És a dir,som quatre en un, interpretam peces habituals en tots aquests conjunts musicals i, marcant la diferència amb ells, ens hem aplicat el qualificatiu de fanfàrria... destinat a fer actuacions en qualsevol tipus de manifestació festiva: revetlles, noces, desfilades, cercaviles, processons, festes populars, balls, etc. I, per què no, també funerals. Però aquest no és el cas! Anam de festa. Dissabte 10 a les 17.30 i 20.30 h Itinerant Durada 45 minuts Per a tots els públics
18.30 Plaça Cançons del món - Agustí Baró > Mallorca
Una volta al món que arreplega la riquíssima diversitat musical que hi ha al món Lligant-ho tot amb aportacions de la nostra identitatcultural. Espectacle d’animació amb quatre músics, que ompliran la plaça major. Dissabte 10 a les 18.30 h Plaça Major Durada 60 minuts Per a tots els públics
18.30 Carpa Circ Bover Roda roda rodoreda - Engruna teatre > Catalunya
19.30 Poli 1 Ras! - Maduixa creacions > País Valencià
19.30 Sa Taverna d'en Ferrà projecció del documental Rialles al desert del Circ Bover sobre l’experiència solidària al Sàhara de la companyia. Activitat oberta a tothom.
20.30 Carrer It Intocadeta – Botifanfarrons > Mallorca
21.00 Teatre 3001, una odissea molt especial – Xarxacat > Catalunya/Illes Balears
Un dia qualsevol de l’any 3.001. Som dins La nau Intergalàctica Morbius IV, que solca l’espai a la recerca de noves estrelles, nous planetes, noves galàxies...nous mons!!! Wootxaka, l’aranya peluda de Parsimònia, està cansada de vagar per l’espai, s’enyora i vol tornar al seu planeta. Un espectacle àgil i divertit on l’amor per l’aventura i la força de l’amistat seran l’ànima d’una història que acaba com havia començat: amb els nostres amics vagant per l’espai. Dissabte 10 a les 21.00 h Teatre Durada 60 minuts Per a tots els públics
22.00 Carpa de la Vila Sopar fred A continuació hi haurà, a la Carpa del Circ Bover, l’estrena del guanyador del premi Bòtil 09 “Assajant Albertí” de La Clota (Menorca)
23.00 Carpa Circ Bover - Assajant a Albertí - La Clota TEatre - Menorca GUANYADORA PREMI BÒTIL 2009 Quatre joves creadors teatrals han estat escollits com a finalistes d’un concurs europeu. On presentaran al jurat el muntatge d’una escena concreta d’una de les obres d’Albertí. Irina Pavloska, especialitzada en teatre musical i moviment, un fragment de ”El barber de Sevilla”. Ramon Garcia, filòleg i historiador de les Arts Escèniques, de “Pamela” de Goldoni; Julià Ametller, escenògraf i director, de “Don Joan o el convit de l’estàtua” de Molière; i Marta Bosch, estudiant de dramatúrgia, de “La viuda astuta” de Goldoni. Tenen només deu dies per preparar-les i estan obligats a cooperar. El conflicte -i la diversió- estan garantits. Dissabte 10 a les 23.00 h Carpa Circ Bover Durada 60 minuts Per als joves
00.15 Carpa Circ Bover Funky Show- Che y Moche > Aragó La orquesta (Funky Show) “Refrito musical bien macerado con un poquito de James Brown una pizca del booggie de Michael Jackson cuando era negro, un toque hortera con el Puma, la brisa de amor de Vacaciones en el mar,un chorro de alcoholazo regado con un Joe Cocker de 12 años, el toque mediterràneo de Los Bravos...” i molt més és el que podran descobrir els afortunats en tastar aquesta nova producció de Teatro Che y Moche cada cop més a prop d’aconseguir el còctel perfecte per a una vetllada inoblidable carregada d’Amor de debò que culminarà amb un desenllaç inesperat. Dissabte 10 a les 00.00 h Carpa Circ Bover Durada 60 minuts Per al públic jove
Benvinguts nins i nines de la classe Dona en Flor de Picasso, a la seva mestra na Maru i en especial a na Maria, que s'ha incorporat aquest curs al centre.
Des de la APIMA, ens agradaria convocar-vos per a una reunió que es celebrarà el dia 8 d'octubre en el col·legi a les 17.00 hores.
La reunió va dirigida a tots els pares i mares de nens del col·legi.
Punts a tractar:
- Constitució de la nova APIMA. - Presentació dels pressupostos per al curs 2009/10 . - Activitats extraescolares i menjador. - Festes i celebracions per al present curs. - Precs i Preguntes.
Pregam la màxima assistència, ja que la reunió és important.