dijous, 15 de maig del 2008

XXIV TROBADA D'ESCOLES MALLORQUINES


Més de quaranta escoles de Mallorca ja han confirmat la seva participació a la XXIV Trobada d’Escoles Mallorquines
El proper dissabte dia 17 de maig es farà la XXIV edició de la Trobada d'Escoles Mallorquines, que aquesta vegada tendrà lloc a partir de les 16.00 hores a la Plaça de Cort de Palma. En aquesta ocasió el tema triat per l'associació és la figura de Jaume I, amb motiu dels 800 anys del seu naixement. En aquests moments, més de quaranta centres d'ensenyament de Mallorca ja han confirmat la seva participació a l'acte i està previst que molts més ho facin abans de divendres. Com a activitat prèvia a la Trobada, les escoles han elaborat durant les darreres setmanes penons commemoratius dels 800 anys del naixement de Jaume I. Tota la XXIV Trobada d'Escoles Mallorquines s'emmarcarà dins la Diada per la Llengua que organitza l'Obra Cultural Balear.

La Trobada consistirà en un horabaixa ple de tallers de manualitats, en que els infants tornaran a ser els principals protagonistes. A les 17.00 hores començarà una festa infantil, que comptarà amb l'actuació de Cucorba, grup amb una llarga trajectòria d'animació per als més petits.

Entre les activitats previstes hi ha les següents: els infants es faran una foto desfressats de Rei En Jaume, elaboraran cimeres de paper emulant la famosa cimera del rei conqueridor i prepararan penons per rebre el cercavila que, format per gegants, caparrots i xeremiers provinents d'arreu de Mallorca, partirà a les 17.00 hores de la plaça d'Espanya fins a Cort. Precisament a les 18.15 hores, a la mateixa plaça de Cort, hi haurà l'acte de bateig dels gegants Jaume I i Violant d'Hongria, creats per l'Obra Cultural Balear per commemorar els 800 anys del naixement de Jaume I.