dimecres, 1 d’octubre de 2008

MENU MES D'OCTUBRE 2008

(Si voleu veure el menú del mes d'octubre en gran punxeu damunt de la imatge)

CONSELL ALIMENTARI D'ALCARI.

Benvingusts al menjador escolar 2008/09, nines i nin, mares i pares i tota la comunitat escolar.

Aquest mes vos volem informar d'alguns dels criteris que hem seguit aquest curs per elaborar els menús, aixi com algunes novetats i canvis.


INFORMACIONS.


  1. Vos informem de que hem entrat a formar part del programa pilot del projecte FOOD PRO-FIT, impulsat per la conselleria de Salut i Consum, mes endavant vos donarem informació del projecte.

  2. Aquest curs hem qualificat el menú escolar amb un 20% de producte ecologic. Es a dir que cada setmana hi haurà dos plats elaborats íntegrament amb producte ecològic. Venen marcats am el distintiu ECO.

Aquests plats son, tots el llegums i purés de llegum, un arròs integral de verdures, una hamburguesa ecològica, una sémola de blat amb brou de verdures.


Hem elaborat dos menus mensuals que rodarant durant tot el curs amb els ajustos necessaris de cada mes. En cada un dels dos menús, es repeteixen els aliments (arn, peix, llegum, etc.), però canviem la majoria de receptes i la varietat del producte (pollastre / indiot - llenties / cigrons).


Hem reduït les fritures a una per setmana Les fritures que donarrem son: croquetes de pollastre, tires de calamar, bunyols de bacallà, peix a la romana i pollastre arrebossat.


Incorporem una amanida completa de primer plat al mes a partir de novembre. A partir del mes de gener n'incorporarem dues al mes i a partir del mes de Maig, substituirem un llegum per una amanidad de llegum.


Llevat d'alguna excepció, les amanides estan molt ben acceptades pels infants, la feina conjunta amb els directors i les monitores ja dona fruits, per el que seguirem insistint en l'educació d'aquest hàbit.


ROTACIÓ D'ALIMENTS.





      • LLEGUM - alternant 1 i 2 per setmana.

      • PASTA - 1 ració per setmana amb alguna excepció.

      • ARRÒS - 1 ració per setmana.

      • SÈMOLES - 1 ó 2 racions al mes.

      • OUS - 1 ració per setmana.

      • PEIX - alternant 1 i 2 racions per setmana.

      • CARN - alternant 1 i 2 racions per setmana.

      • FRITURA - 1 ració per setmana.

      • LACTIS - 2 racions per setmana.

      • FRUITA FRESCA - 3 racions per setmana.

      • COCA CASOLANA - 1 ració al mes.

      • FRUITA EN ALMIR - 1 ració al mes.

Gràcies per la vostra col.laboració i que tingue un bon curs.


L'EQUIP DE MENJADORS ESCOLARS