dimecres, 20 d’octubre de 2010

AVUI TOCA FER BUNYOLS

Així com mana la tradició, el dia de les verges, 21 d’ octubre, tots els cicles s’organitzen per fer bunyols.
El matí les mestres preparan la pasta amb l’ajuda dels nins /es i a l’hora del pati en menjen
Si voleu fer-ne a casa, aquesta és la recepta:
Ingredients:
250gr de farina,
500g de patata bullida i feta puré
2 ous amb el blanc pujat
20 g de llevat de pa, dissol en una tasseta amb un poc d’aigua tèbia.
Realització:
Amb tots els ingredients formau la pasta, la qual deixareu tova com a mínim una hora en un lloc tebi. En ser tova, ja podeu fer el bunyol: agafau una petita porció de pasta i tirau-la dins d’una paella amb oli bullent, sempre de manera que la pasta quedi amb un forat al mig. Quan els bunyols seran rossos, treis-los de l’oli i serviu-los calents amb sucre ò mel

1 comentari:

Anònim ha dit...

quina devoció el bunyoler!
que està de guapa la bunyolera!
que bé, enguany l'hem feta nostra.
Mentre fa feina va cantant cançons, i ens alegra el nostre estar.
Gràcies a tots dos i a tots els pares i mares que pasten, riuen i canten amb noltros
I visca les petites verges.