dimecres, 23 de desembre del 2009

CARTA ALS REIS MAGS




ELS NINS DE LA CLASSE DONA EN FLOR VAREN SEVA CARTA ALS REIS MAGS
La tradició dels Reis Mags és una de les més boniques que hi ha al llarg de les festes nadalenques, estimada per tothom, especialment pels nins i nines, que porten mesos esperant el matí del dia 6, que és un dels dies que més matinen de tot l'any.
Uns dies abans de l’arribada dels Reis Mags, els infants fan una carta demanant els regals que volen, i l'entreguen a un patge reial.

• Quina és la història dels Reis Mags?


Diu la llegenda que tres Reis Mags, anomenats Melcior, Gaspar i Baltasar, muntats en camells elegants i guiats per un estel brillant que seguien des de les seves terres llunyanes, van arribar al lloc on va néixer Jesús. Al lloc on es posava l’estel van trobar Maria amb el nin Jesús en braços. Els Mags es van alegrar molt en veure’l i li van retre homenatge regalant-li or, encens i mirra. Els tres Reis Mags representen el món: Melcior ve d’Europa, Gaspar d’Àsia i Baltasar de l’Àfrica.


• D’on ve la tradició que els Reis Mags regalin juguetes?


Va ser a mitjans del segle XIX quan es va representar els Reis Mags com a portadors de juguetes per als infants. Fins aquell moment, els obsequis eren molt més quotidians: Gaspar portava caramels i llaminadures, brossat, mel o fruits secs; Melcior regalava roba o calçat i Baltasar era l’encarregat de castigar els infants que havien estat dolents durant aquell any amb carbó, llenya o pedres (que avui dia es fabriquen amb sucre).